Villanófényes kezelések

1. Tartós szőrtelenítés

Az IPL (Intense Pulzed Light) készülékek forradalmasították a kozmetikákban végezhető szőrtelenítési eljárások körét. A korábban csak az orvosok által használt módszer a fény energiájának hővé alakításával, úgynevezett fotothermolízis elvén működik. A kezeléshez alkalmazott IPL készülék Xenon fénycsövekkel szerelt kezelőfejével nagy energiájú fényt bocsájtunk a bőrfelületre, melynek 755 m2-es hullámhossza a növekedési fázisban lévő szőrtüszők melaninjában nyelődik el. Ott hővé alakul és roncsolja azokat. A módszer egyedisége az egyszerre kezelhető terület nagysága és a várható eredmények tartóssága miatt került a vendégek érdeklődési körébe. A gyakorlati tapasztalatok során azonban kiderült, hogy az alkati tényezők és az „ideális kezelési állapot” nagyban befolyásolják a szőrtelenítés kimenetelét, arról nem is beszélve, hogy csak az anagén, növekedési fázisban lévő(nagyjából a szőrszálak 30%-a), illetve csak a sötétebb szőrszálak roncsolhatóak.

2. Pigmentált bőrelváltozások, értágulatok eltávolítása

A napsugárzás, az öregedési folyamat és az egészségtelen életvitel hatására a bőr állapota romlik, és bőrkárosodások lépnek fel. A PhotonJet a rendelkezésre álló kék zafírból készült szűrők segítségével szelektíven alkalmazza a széles spektrumú fényimpulzusokat, megcélozva a kromofórokat. A kromofór gyűjtőnév, mely jelenti egyrészt a pigment foltokban lévő melanint (barna színű), másrészt az értágulatokban lévő oxi-hemoglobint (vörös színű). Amint a megcélzott kromofórok a szűrt fényimpulzust szelektíven elnyelik az elváltozások a célstruktúrában megszűnnek, az előidézett fototermális folyamat által. A fent leírtak alapján ez az elv jól alkalmazható a gyakorlatban szeplők, májfoltok, öregedési foltok eltávolításában, segít az egyenletes bőrszín visszaállításban. Másrészt jó eredményeket érhetünk el vele érelváltozások, éranyajegyek, hajszálértágulatok, heemangiomák és rosacea kezelésében, ahol az ismétlődő kezelések során a kisebb erek elzáródnak, majd felszívódnak.

3. Fénnyel történő fiatalítás (Photorejuvenáció)

A megfelelő zafír szűrőkristály által bocsátott infravörös fényspektrum lehatol az irha mély rétegeibe, mely nagy mennyiségű kollagént tartalmaz. Egyrészt újjáalakítja a meglévő kollagén rostokat, másrészt a fibroblast sejteket új kollagén struktúrák előállítására készteti, ezáltal megújult rugalmasságot és tartást ad az arc bőrének. A finom ráncok számának csökkenése, az arc bőrének feszesebbé tétele és tónusának fokozása ezen a kollagén újraképződést elősegítő termo-lifting hatáson alapulnak.

4. PhotonJet egy III. generációs IPL berendezés, amely a szelektív foto-thermolízis elvén működik.

Ez azt jelenti, hogy a speciális fényforrásból származó rövid, de nagyenergiájú fényimpulzus a szőrszál melanin tartalmában (vagy egyéb más energia elnyelő un. kromofórban pl. pigment foltok, seprűerek oxi-hemoglobinja stb.) történő elnyelődése során a fényenergia hőenergiává alakul át felhevítve és semlegesítve a szőrszálat illetve a beállításoktól függő más egyéb célstruktúrát. Természetesen eközben a bőr nem károsodhat. A PhotonJet IPL-t megnövelt teljesítmény (50 J/cm2), fokozott eredményesség és a bőr megóvását szolgáló új fejlesztések jellemzik. Ez az oka annak, hogy például a világos szőrzet (melyben kevés az energiát elnyelő melanin) eltávolítása esetén is jó eredménnyel alkalmazható. A készülék az alábbi kezelések végzésére alkalmas: tartós szőrtelenítés szőrtüszőgyulladás pigmentált bőrelváltozások érelváltozások seprűvénák rosacea bőrfiatalítás és ránctalanítás A kellemes kezelésérzetről és a bőr megkíméléséről a progresszív felülethűtésű kezelőfej (jóval 0 Celsius alá hűl) és a multi-impulzus üzemmód gondoskodnak. A két különálló kezelőfejben lévő kék-zafír fényspektrum szűrők állítják elő a különböző kezelésekhez szükséges ideális hullámhossz tartományt. Az egyik kezelőfej a szőrtelenítő kezeléseket, a másik a bőresztétikai kezeléseket szolgálja.